Sluiten

Wonen

Nieuw Oudorp over 5 jaar: Een toekomstbeeld

Stoere bouwblokken en trapsgewijs gebouwde appartementen. Groene parken, grote binnentuinen en openbare ruimtes. De binnen- en buitenwereld met elkaar in balans. Een wijk ingesteld op het veranderende klimaat en toekomstbestendigheid. Voetgangers en fietsers hebben prioriteit en je ziet weinig auto’s. Culturele broedplaatsen, sport, horeca aan het water en alle nodige voorzieningen. Dit is geen fantasie; Dit is Nieuw Oudorp – jouw nieuwe thuishaven.


Ontspanning en onderneming

Aan de oevers van de mooiste bocht van het Alkmaars Kanaal bloeien initiatieven en projecten tussen de bouwprojecten. Hier vind je bijvoorbeeld De Drukkerij – de voormalige drukhal van het Noordhollands Dagblad. Tegenwoordig is dit een broeinest van creativiteit en activiteit. Hier zit onder één dak een Indoor Beach, het Skatepark Straat!, Karavaan buitengewoon theater op locatie, Freerunhal Munki, Koel310 en de Stadsfabriek. 3D printers en borduurmachines gebruiken, tufting workshops en skateboardlessen, een bedrijfsuitje organiseren of een middagje klimmen, een originele theatervoorstelling bijwonen of freerunning uitproberen – dit kan je hier allemaal doen.

De Drukkerij is een blauwdruk voor alle initiatieven die tot bloei komen in Nieuw Oudorp. In de komende vijf jaar verankeren zich hier makers en ondernemers, creatieven en start-ups, lokale bedrijven en zelfstandige winkels en horeca.

Een toekomstbestendige wijk

In Nieuw Oudorp vind je een nieuwe manier van wonen, waar de binnen- en de buitenwereld met elkaar in balans zijn. Hier zijn appartementen trapsgewijs gebouwd, met grote binnentuinen en openbare ruimtes eromheen. De wijken worden vergroend voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Voetgangers en fietsers hebben hier prioriteit. Dit is Nieuw Oudorp: een toekomstbestendige wijk.

De toekomst van het gebied – het Alkmaars Kanaal

Langs Nieuw Oudorp stroomt het Noord-Hollands Kanaal, een letterlijke stroom van mogelijkheden, waar langs de oevers initiatieven en projecten bloeien. Dit gebied heet het Alkmaars Kanaal en strekt zich uit vanaf de Viaanse molen in het noorden, naar RWZI, Overstad, Alkmaar en het Stationsgebied, tot Overdie en uiteindelijk de mooiste bocht van het kanaal: Nieuw Oudorp.

In dit gebied is de biografie en geschiedenis de basis voor de toekomst. De gebiedsbiografie is opgesteld zodat de Alkmaarse identiteit behouden wordt in alle projecten en initiatieven. Zo wordt de sfeer en de geschiedenis gekoesterd en in ere gehouden. Het volledige rapport kan je hier lezen. Het Alkmaars Kanaal ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Stroom hier mee: alkmaarskanaal.nl

Play Video