Sluiten

Expeditie Alkmaar Kanaal

Stap op de fiets en ontdek Expeditie Alkmaars Kanaal

Langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal vind je een stroom van mogelijkheden: het Alkmaars Kanaal. Destijds was het kanaal het breedste en diepste kanaal ter wereld. Inmiddels verbindt dit stuk water een gebied vol kansen om te wonen, werken en ontspannen. Expeditie Alkmaars Kanaal is je kans om dit gebied op een leuke manier te verkennen.

Jouw favoriete nieuwe fietsroute

Met Expeditie Alkmaars Kanaal ga je mee met de stroming, en beleef je het hele gebied vanaf je fiets.

Je begint in bij De Eendracht, vanaf hier fiets je richting jouw nieuwe thuishaven aan de mooiste bocht van het Alkmaars Kanaal: Nieuw Oudorp. Binnen 12 kilometer ontdek je Nieuw Oudorp, Overdie, het gebied rondom Alkmaar en de Viaanse Molen.

Maar dit is geen normale fietsroute. Onderweg zal je op meerdere momenten afstappen voor filmpjes, gedichten, quizzen en nog meer. Je maakt kennis met Willem I, kraakt je hersenen in de Denktank, proeft de woorden van de stadsdichter en ontdekt de bouwprojecten langs het water.

Je vind de expeditie in de VVV Alkmaar en in De Eendracht in ’t IJkgebouw.

Foto: Keith Montgomery

De fietsroute is een co-creatie van Gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan buitengewoon theater op locatie. Tijdens de zomer zijn er op geselecteerde dagen Specials. Op deze dagen zijn er live theater stukken en optredens, drankjes en miniworkshops aan de waterkant. Bekijk de Karavaan website (www.karavaan.nl) of schrijf je in voor de nieuwsbrief om te weten wanneer de expeditie weer tot leven komt.

Play Video